D-sarjan viemäriläpiviennit

Sewatek D-sarjan D140, D105X ja D140X -läpiviennit on helppo asentaa valmiiksi porattuun reikään. Asentaminen tapahtuu mallista riippuen joko ennen viemäriputken asentamista tai sen jälkeen.Sewatek D-sarjan D140, D105X ja D140X -läpiviennit on helppo asentaa valmiiksi porattuun reikään. Asentaminen tapahtuu mallista riippuen joko ennen viemäriputken asentamista tai sen jälkeen.

Jälkiasennusläpivienti

Sewatek D-sarjan palokatkot ovat pääasiassa olemassa oleviin rakenteisiin tarkoitettuja valmisläpivientejä, minkä vuoksi niitä usein kutsutaan saneeraus- tai jälkiasennusläpivienneiksi. Tuote soveltuu niin kivi- kuin massiivipuurakenteisiinkin.

Tuotteita on kahta eri mallia. Toinen asennetaan ennen viemäriputken asentamista ja X-mallit putken asentamisen jälkeen putken ympärille. D-sarjan viemäriläpiviennit sopivat 75 ja 110 mm PP- ja Fe-putkille. 

Hyväksynnät

Tuotteella saavutetaan kivirakenteessa paloluokka EI 120 ja massiivipuurakenteessa EI60. Yksityiskohtaiset paloluokat on tarkistettava ETA-asiakirjasta (12/0045) ja (15/0411) tai detalji-kirjastosta. Tuotteen avulla läpivienti saavuttaa myös hyvän ääni- ja ilmatiiveyden.

Jälkityöt

Jälkitöiksi riittää viemäriputken juuren sekä läpiviennin ja rakenteen välisen raon tiivistyskittauksen akryylimassalla. Esimerkiksi lvi-asentaja voi hoitaa koko läpivientiasennuksen alusta loppuun asti.

Tekniset tiedot

Valmiit läpivientikuvat ja merkintäesimerkit ovat kopioitavissa Merkintäohjeesta (dwg) tai lisäämällä ilmaisesta ProdLib-kirjastosta.

Lisätietoa läpivienti- / putkimerkinnöistä voi lukea suunnittelijoille suunnatulta sivulta.

Tuotenimi kertoo tuotteen tarvitseman reiän koon. ILMOITA AINA VIRTAUSPUTKIEN TÄSMÄLLISET ULKOHALKAISIJAT.

Viemäriläpiviennit pitävät sisällään paisuvan nauhan, solukumitiivisteet sekä kiinnityslaipat.

D140

Läpivienti on pakattu kätevään suojakuoreen. Asennus tulee tehdä 140 mm porareikään ennen viemäriputken asentamista tai samanaikaisesti putken kanssa. Uudiskohteessa asennus on mahdollista tehdä myös ennen valua. Tällöinkin tulee varmistua siitä, ettei betonia pääse läpiviennin sisälle. 

D140 -viemäriläpivienti
D140 massiivipuurakenteessa

D105X ja D140X

X-läpiviennientien asentaminen tapahtuu paikan päällä kokoamalla olemassa olevan viemäriputken ympärille. Asennus on erittäin helppo. D105X vaatii 105 mm reiän ja mahdollistaa 75 mm viemäriputken läpiviennin. D140X vaatii puolestaan 140 mm reiän ja mahdollistaa 110 mm viemäriputken läpiviennin.

Sewatek D105 / D140 viemäriläpivienti
D105X / D140X
D105X / D140X

Lataa tästä

Esite

Asennusohje